Door Wendy Tieman op 8 november 2016

Begroting 2017

Sociaal Capelle

De in de raadsvergadering van 7 november jl. behandelde begroting betekent voor u als Capellenaar dat de tarieven niet omhoog gaan. Dat is natuurlijk goed nieuws! Tegelijkertijd krijgt het buurtwerk een extra impuls. De PvdA heeft zich hier de afgelopen twee jaar heel hard voor gemaakt en wij zijn dan ook zeer blij dat dit nu gerealiseerd gaat worden. Ook zijn wij blij met het geld dat beschikbaar komt voor nieuwe ideeën in de zorg. Heeft u vernieuwende ideeën om de zorg te verbeteren? Dien deze dan in bij de gemeente! Wel vragen wij ons af hoe het kan dat er  zoveel geld overblijft van de door het rijk beschikbaar gestelde WMO gelden. Krijgt iedereen wel de hulp en ondersteuning die hij/zij nodig heeft? En hanteren we tarieven waarmee de hulp maatschappelijk verantwoord kan worden georganiseerd?

Groen Capelle

Met de begroting komt er extra geld beschikbaar voor de ontwikkeling en instandhouding van groen in onze gemeente. Als PvdA zijn wij daar erg blij mee. Ook vinden wij het heel positief dat er plannen gemaakt worden voor zonnepanelen op onze gemeentelijke gebouwen. Tegelijkertijd maken wij ons ernstig zorgen over de bouwdrift van dit college. Nadat op Couwenhoek alle bomen al het veld hebben moeten ruimen om nieuwe woningen te bouwen en de Hoeve Verkade inmiddels – tot onze grote spijt – gesloopt is, staat nu ook het mooie slagenlandschap aan de ’s Gravenweg (achter de Kanaalweg en de Bermweg) op de nominatie om bebouwd te gaan worden. Dat willen we als PvdA niet zien gebeuren!

Veilig Capelle

De afgelopen jaren is er in Capelle veel geld geïnvesteerd in veiligheid. De PvdA vindt dit een goede zaak, omdat wij het ontzettend belangrijk vinden dat u zich veilig voelt in Capelle.

Helaas hebben we moeten constateren, dat ondanks de vele miljoenen investeringen, het aantal straatroven en overvallen in Capelle fors is toegenomen, ook in vergelijking met andere gemeenten. Voor de PvdA is dit onacceptabel. De oplossing ligt echter niet in (eindeloos) meer geld investeren in nieuwe maatregelen, zoals bijvoorbeeld weer een stadsmarinier erbij, zonder dat we oorzaken van de toenemende criminaliteit weten. De PvdA vindt dat eerst moet worden nagegaan welke maatregelen effectief zijn en welke niet, zodat we ons geld doeltreffend kunnen uitgeven.

Bestuurlijk Capelle

Met de eerste begrotingswijziging werd van ons als raadsleden gevraagd om voor verschillende doeleinden (stadsmarinier, onderwijshuisvesting, cultuurnota) alvast geld vrij te maken, terwijl besluitvorming over deze onderwerpen door de raad nog niet heeft plaatsgevonden. Dat vinden wij niet netjes. We hebben het college dan ook verzocht om dit proces in de toekomst te laten verlopen zoals het hoort: eerst besluiten en dan pas het geld toewijzen.

 

Wendy Tieman

Wendy Tieman

Wie ben je? Wat is je achtergrond? Ik ben pedagoog en heb ruim twintig jaar in de wetenschap gewerkt. Ik woonde van 1979 tot 1985 op de Oude Plaats (Middelwatering) en woon sinds 2002 met mijn partner en kinderen in de Oostgaarde. Waarom ben je de lokale politiek ingegaan? De lokale politiek was voor mij

Meer over Wendy Tieman

Waar ben je naar op zoek?