Door op 5 maart 2014

Over de stelling: “Capelse jeugd moet gratis kunnen sporten”

Met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht, legt de regio krant Dichtbij aan politieke partijen en lezers een serie stellingen voor. Deze stelling – aflevering 8 – wordt als volgt ingeleid:
“Iedereen weet dat sporten gezond is. Je krijgt er meer energie door en je voelt je fitter. Bovendien leert het jongeren spelenderwijs belangrijke sociale vaardigheden. Sommige kinderen en jongeren sporten helemaal niet, bijvoorbeeld omdat het simpelweg te duur is.”

Martin-2014_WH300Ik ben het eens met de stelling:
De PvdA zet zich al jarenlang in om er voor te zorgen dat kinderen uit gezinnen die onder de armoedegrens leven, mee kunnen blijven doen in de maatschappij.
De PvdA heeft jaren geleden de ‘Doe Mee’-regeling in Capelle geïntroduceerd. Dankzij deze regeling kunnen kinderen die in armoede leven mee doen aan culturele en sportactiviteiten. Vanaf 1 januari 2014 is deze regeling overgegaan naar het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds. De PvdA pleit er in haar verkiezingsprogramma voor om ook jongeren tot 21 jaar te kunnen laten sporten, ook als zij dat niet zelf kunnen betalen.

Ditmaal hebben slechts 18 lezers een stem uitgebracht: daarvan zijn 44% het met de stelling eens, en 56% oneens. De politiek is verdeeld. Daarin is wel een lijn te ontdekken: ‘gratis’ kost! Wil je belastinggeld aanspreken om de jeugd deze garantie te kunnen bieden?
De Capelse PvdA heeft geen moeilijke termen nodig. Iedereen moet kunnen meedoen; armoedebeleid is de sleutel; het is toch onacceptabel dat kinderen in armoede en opgesloten in onmogelijkheden opgroeien. We laten mensen met problemen niet aan hun lot over.

Bron: Dichtbij CKR.1416.11 katern gemeenteraadsverkiezingen, uitgave 5 maart

Dichtbij is een initiatief van Telegraaf Media Groep (TMG) en bestaat sinds juni 2011. Dichtbij.nl is een samenwerking tussen WebRegio.nl en Holland Combinatie:

het WebRegio Media is als regionaal internetbedrijf al sinds 2001 succesvol actief in deze branche. De website Dichtbij.nl heette tot juni 2013 WebRegio.nl maar bestaat voor nog steeds uit dezelfde redactie
Holland Combinatie geeft meer dan 100 huis-aan-huiskranten uit in een wekelijkse oplage van 3,7 miljoen exemplaren. Wbsites van deze kranten zijn overgegaan naar dichtbij.nl.
De samenwerking tussen deze twee lokale partijen versterkt de lokaliteit en actualiteit van de redactie.