Door Wendy Tieman op 20 december 2016

Jeugdafdeling bibliotheek in centrum Capelle verdwijnt voorlopig niet

Op 19 december stelde de gemeenteraad van Capelle aan den IJssel de visie bibliotheekwerk vast. Een van de zorgpunten van de PvdA bij deze visie was dat de jeugdafdeling in het centrum mogelijk zou gaan verdwijnen door de inzet op het concept Bibliotheek op School. Fractievoorzitter Wendy Tieman: “Wij vinden het net als wethouder Van Cappelle van belang dat de bibliotheek door Bibliotheek op School als het ware naar de kinderen toekomt en zo meer kinderen weet te bereiken. Tegelijkertijd vinden wij het belangrijk dat ouders of grootouders ook samen met hun kinderen naar de bibliotheek kunnen gaan om boeken uit te zoeken”.

De PvdA is opgelucht dat de wethouder bij de bespreking van deze visie in de commissieronde bereid bleek om het eventueel verdwijnen van de jeugdafdeling 6-12 jaar in het centrum te gaan monitoren. Tieman: “De komende jaren zal de wethouder monitoren welke behoefte er is aan een jeugdafdeling in het centrum en vervolgens zal het dan opnieuw besproken worden in de gemeenteraad.”

Ook de toezeggingen van de wethouder dat het uitlenen van boeken een van de kerntaken van de bibliotheek blijft en dat de bibliotheek ook bereikbaar blijft voor senioren of chronisch zieken door Bibliotheek aan Huis verheugde de PvdA. Met de verschillende aanpassingen heeft de PvdA  maandag dan ook ingestemd met deze eigentijdse visie op het bibliotheekwerk waarbij het uitgangspunt is ‘om Capellenaren te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling, door in te zetten op het tegengaan van laaggeletterdheid en taalachterstand en het bevorderen van mediawijsheid en digitale vaardigheden en andere ‘21 ste eeuwse vaardigheden’.

Wendy Tieman

Wendy Tieman

Wie ben je? Wat is je achtergrond? Ik ben pedagoog en heb ruim twintig jaar in de wetenschap gewerkt. Ik woonde van 1979 tot 1985 op de Oude Plaats (Middelwatering) en woon sinds 2002 met mijn partner en kinderen in de Oostgaarde. Waarom ben je de lokale politiek ingegaan? De lokale politiek was voor mij

Meer over Wendy Tieman