22 februari 2018

Persbericht: PvdA wil meer aandacht voor bewoners Hoven 2

Afgelopen maandag (19 februari) heeft de PvdA fractie in Capelle aan den IJssel aandacht gevraagd voor de sloop van de woningen in de Hoven. Ondanks de mooie plannen die het college voor de Hoven heeft gemaakt blijven er zorgen over het aantal sociale woningen en de opvang van de huidige bewoners.

Veel oude woningen worden gesloopt of gestript zodat er weer nieuwe koopwoningen en een enkele huurwoning voor terug komen. De PvdA heeft constant aangegeven dat starterswoningen vanaf 2 ton of 2.5 ton niet voor alle Capellenaren bereikbaar zijn. “We groeien naar een stad toe waar niet iedereen kan wonen. De PvdA streeft naar een stad waar iedereen welkom is, ongeacht je portemonnee” aldus kandidaat en burgerraadslid voor de PvdA Mats Bergman – de Zwart.

Afgelopen tijd is de PvdA benaderd door bewoners van de Hoven in verband met de naderende sloop. Bewoners wisten dat de sloop ging komen maar nu het zover is zijn er toch veel zorgen. Zorgen zoals het feit dat hun kinderen misschien naar andere scholen moeten of dat ze erop achteruit gaan. “Havensteder heeft aangegeven dat  iedereen die voor 2011 er al woonde zo goed mogelijk geholpen word aan een nieuwe woning, echter zijn er ook heel veel mensen van na 2011. Ondanks dat ze het wisten valt het rauw op hun dak. De PvdA wil kijken wat ze kunnen doen en in gesprek gaan met Havensteder om te kijken of er bij bewoners die het niet zelf kunnen toch hulp geboden kan worden.” aldus Mats Bergman – de Zwart.

 De PvdA heeft als thema voor de verkiezingen “Zeker zijn van een zorgzaam Capelle”. Dat betekent ook zeker zijn van een betaalbare woning in Capelle.

 

 

Waar ben je naar op zoek?