Door op 30 maart 2017

PvdA wil graag extra aandacht voor Vrijwillige Brandweer

Tijdens de Capelse raadsvergadering van 27 maart werd het brandweerplan van de Veiligheidsregio voor de periode 2017 – 2020 door de gemeenteraad goedgekeurd. Op alle fronten sprak de gemeenteraad haar vertrouwen uit in de brandweerzorg zoals deze de komende jaren ingezet kan worden.

Rol vrijwilligers

De PvdA vroeg daarbij wel om extra aandacht voor de Vrijwillige Brandweer in alle deelnemende gemeenten en met name die van Capelle.

Deze belangrijke groep vrijwilligers staat in de hele regio onder druk vanwege de steeds hoger wordende eisen die aan de brandweerlieden worden gesteld en de behoefte aan continuïteit bij de brandweer.

Rol Veiligheidsregio

Aan de Veiligheidsregio, die uiteindelijk over de brandweerzorg gaat, wordt gevraagd om met concrete voorstellen te komen om de continuïteit van het vrijwilligerswerk bij de brandweer in de toekomst te waarborgen.

Naar verwachting kunnen die voorstellen over ongeveer een half jaar gepresenteerd gaan worden, waarna hopelijk de Capelse vrijwillige brandweer nog tot in lengte van jaren haar goede bijdrage kan blijven leveren aan een veilig Capelle.