Ik ben pedagoog en heb ruim twintig jaar in de wetenschap gewerkt. Ik woonde van 1979 tot 1985 op de Oude Plaats (Middelwatering) en woon sinds 2002 met mijn partner en kinderen in de Oostgaarde.
De lokale politiek was voor mij de eerste dertig jaar van mijn leven een totaal onbekend terrein. Hoewel ik elke vier jaar trouw ging stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen, had ik geen idee hoe de lokale politiek eruit zag. Dat veranderde in 2010 met de plannen van het toenmalige college voor de bouw van een ‘unilocatie’ van het IJsselcollege en woningbouw op de Couwenhoek. Ik was tegen. Er was in Capelle in het voorliggende decennium heel veel gebouwd; ik vond – en vind – dat we er nu voor moeten zorgdragen dat we het groen in onze gemeente behouden.
Ik ben sinds juni 2012 betrokken bij de fractie van de PvdA in Capelle aan den IJssel. Naast mijn zorgen over het groen, had ik ook twijfels over de toentertijd naderende decentralisaties. Vanuit mijn werk maakte ik me zorgen over de decentralisatie van de jeugdzorg. Verschillen tussen gemeente in de beschikbare zorg leken mij niet wenselijk.
Tussen juni 2012 en maart 2014 was ik fractieondersteuner. Ik was raadslid in de periode van 2014 tot 2018, waarvan de laatste 2,5 jaar als fractievoorzitter. In maart 2018 heb ik me teruggetrokken uit de actieve politiek en me beschikbaar gesteld voor het bestuur van de PvdA Capelle. Ik was eerst afdelingssecretaris en van 12 juni 2019 tot 24 maart 2022 was ik afdelingsvoorzitter. In juni 2022 werd ik geïnstalleerd als burgerraadslid en een maand later als raadslid. Tevens ben ik opnieuw fractievoorzitter geworden.
In de afgelopen tien jaar heb ik geprobeerd om – vanuit deze verschillende rollen – mijn steentje bij te dragen om Capelle socialer en groener te maken. Nu de wereld op zoveel mogelijke manieren in brand staat, er zoveel maatschappelijke problemen zijn, ben ik dankweer om weer raadslid te mogen zijn. Ik denk dat het ontzettend belangrijk is dat we ook op lokaal niveau ons meer gaan bezighouden met de klimaatverandering. Dat is een van de onderwerpen waar ik een bijdrage aan hoop te kunnen leveren.
Ik zit in de commissie SOB. SOB staat voor Stadsontwikkeling en -beheer. In deze commissie worden nieuwbouwprojecten besproken, maar komen ook thema’s als duurzaamheid en een groene leefomgeving aan bod. Ook op lokaal niveau kunnen we veel doen om de enerzijds de klimaatverandering tegen te gaan en anderzijds ons aan te passen aan de gevolgen ervan. Hittestress en waterberging zijn daarbij bijvoorbeeld belangrijke thema’s.