Wethouder

Sjoerd Geissler

Wonen; Energiearmoede; Duurzaamheid; Straatreiniging en afvalinzameling; Communicatie en burgercontacten; Wijkwethouder Schenkel; 4e locoburgemeester
Sjoerd Geissler

Over Sjoerd Geissler

[email protected]

Wie ben je? Wat is je achtergrond?

Mijn naam is Sjoerd Geissler (36 jaar) en ik heb altijd een sterke interesse gehad in sociale rechtvaardigheid en boeiende onderwerpen zoals duurzaamheid. Dit komt ook terug in mijn professionele achtergrond bij de Rijksoverheid, waar ik de afgelopen tien jaar heb gewerkt aan verbeteringen in het belastingstelsel en de uitvoering daarvan en mijn genoten opleiding (Hbo Fiscaal Recht en Economie).
In 2004 sloot ik me aan bij de PvdA vanwege hun inzet voor bestaanszekerheid. In 2006 werd ik verkozen tot gemeenteraadslid voor de PvdA in Losser. Uiteindelijk heb ik deze functie acht jaar mogen vervullen. Voor de liefde verhuisde ik naar Capelle aan den IJssel, waar ik nu met mijn gezin woon. In 2018 werd ik opnieuw gemeenteraadslid voor de PvdA, ditmaal in Capelle aan den IJssel. Na de verkiezingen in 2022 werd ik wethouder.

Waarom ben je de lokale politiek ingegaan?

Ik ben de lokale politiek ingegaan, omdat ik zelf actief wil bijdragen aan het maken van verschil. Het is belangrijk dat iedereen, ongeacht of je arm of rijk bent, gelijke kansen krijgt in onze stad. Dat betekent dat we ons hard moeten maken voor zaken als goede zorg voor iedereen die te maken krijgt met ziekte, en betaalbare woningen voor iedere inwoner. Daarnaast ligt mijn hart bij duurzaamheid. We moeten nu verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst, zodat ook de generaties na ons in een fijne stad kunnen wonen. Ik geloof dat we dit alleen samen kunnen bereiken: door samenwerking tussen inwoners, de gemeente en maatschappelijke organisaties kunnen we echte verandering zichtbaar maken.

Wat is er bijzonder aan het zijn van wethouder?

Je hebt als wethouder de kans om goede ideeën om te zetten in beleid en dat uit te voeren. Op die manier kun je effectief het verschil maken voor inwoners. Een voorbeeld is de nauwe samenwerking die we hebben met woningcorporaties om woningen te verduurzamen. Hierbij betalen wij mee aan verduurzamingsmaatregelen van sociale huurwoningen (bijv. zonnepanelen) onder de voorwaarde dat de servicekosten niet mogen toenemen en de opgewekte energie volledig aan de huurder tegemoet komt.

Wat zijn je portefeuilles en wat maakt ze interessant?

Als wethouder ben ik verantwoordelijk voor diverse onderwerpen die samenhangen met de toekomst van de stad en sociale rechtvaardigheid. In mijn portefeuille zit: duurzaamheid en energietransitie, wonen, klimaatadaptatie, afval en straatreiniging, de opvang van asielzoekers en communicatie.

Wil je verder nog iets kwijt?

Graag wil ik een open uitnodiging doen aan iedereen die interesse heeft om mee te denken. Of je nu zorgen hebt of ideeën voor verbetering of gewoon een keer een kop koffie wil drinken om te praten over wat er speelt: ik hoor het graag!

Samen bereiken we meer, en ik kom ook graag langs voor een werkbezoek.
Neem gerust contact met me op via de mail.