Door op 18 december 2015

Couwenhoek

Al in 2013 heeft de fractie van de PvdA bij het vaststellen van de Structuurvisie 2030 een amendement ingediend om geen bebouwing op Couwenhoek te laten plaatsvinden. Dit amendement is helaas niet aangenomen, maar de mening van de PvdA blijft hetzelfde: wij pleiten ervoor om Couwenhoek groen te houden. Capelle is volgebouwd. De groenste stad van Nederland moet kiezen voor groen in plaats van voor woningen.

Bij de behandeling van het projectplan Couwenhoek in de raadsvergadering van maandag jl. heeft de fractie van de PvdA dan ook tegengestemd. Naast het feit dat wij van mening zijn dat Couwenhoek sowieso groen moet blijven, zijn hiervoor nog drie redenen. Allereerst zijn wij van mening dat de raad onvoldoende is betrokken bij de totstandkoming van dit projectplan. Het voorliggende projectplan is twee weken geleden pas voor het eerst in de commissievergadering besproken; er zijn geen eerdere themabijeenkomsten of commissievergaderingen hierover geweest. Ten tweede hebben wij nog openstaande zorgen bij het voorliggende projectplan. Het betreft hier bijvoorbeeld de eventuele stank- en geluidsoverlast voor de toekomstige bewoners en de kap van de imposante rij bomen aan de zuidzijde. Tenslotte hebben ons signalen bereikt dat de verslagen van de gemeente over de bewonersbijeenkomsten niet een objectieve weergave zijn van het verloop van de bijeenkomsten.

Helaas vonden onze argumenten geen gehoor bij de meeste andere partijen in de gemeenteraad en is het projectplan door de raad vastgesteld.