Isabel Monteiro geïnstalleerd als burgerraadslid

Door Isabel Monteiro op 14 november 2021

Maandag 8 november jl. legde Isabel Monteiro de eed af en werd daarmee geïnstalleerd als PvdA burgerraadslid voor de laatste maanden tot aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Isabel Monteiro is geen onbekende in de Capelse politiek. Zij was van 2014 tot 2019 afdelingsvoorzitter van de PvdA Capelle aan den IJssel. In het dagelijks leven is Isabel manager in de zorg. Daarnaast heeft zij ook jarenlang vrijwilligerswerk gedaan in Capelle (o.a. in buurtcentrum Fascinatio).

Burgerraadsleden ondersteunen de gekozen raadsleden bij het uitvoeren van het fractiewerk. De burgerraadsleden nemen deel aan commissievergaderingen (waarin de besluitvorming wordt voorbereid), maar hebben geen spreek- en stemrecht tijdens raadsvergaderingen.

Wendy Tieman, voorzitter van het afdelingsbestuur, overhandigde na de installatie bloemen namens het bestuur: “Wij zijn als bestuur heel blij met Isabel als burgerraadslid. Zij kan de huidige fractie, met de raadsleden Sjoerd Geissler en Karin Weemhoff, goed versterken in de drukke periode tot aan de verkiezingen. Wij wensen haar veel succes toe!”

Isabel Monteiro

Isabel Monteiro

Wie ben je? Wat is je achtergrond? Ik ben Isabel Monteiro, mijn roots liggen in Cabo-Verde, een eilandengroep in West Afrika (iets onder de Canarische eilanden). Als twaalfjarige jonge meisje kwam ik naar Nederland als gezinsherenigingskind samen met mijn zusje. Naar het grote mooie Rotterdam, alles was nieuw en indrukwekkend. Ook het weer viel niet

Meer over Isabel Monteiro