Laatste oproep aan de gemeenteraad over de Florabuurt van ons Ombudsteam

Door Monica Asselé op 23 september 2021

Meer dan 3 jaar heeft het Ombudsteam van de PvdA Capelle meegedacht met de Florabuurt over de bouwplannen van de gemeente in die buurt. Er wordt veel gesproken met de bewoners, maar niet geluisterd. De plannen zijn desastreus voor de Florabuurt. Van de doelstellingen van de gemeente zal niets terecht komen:

1. Niemand zal na de realisatie van de bouwplannen trots zijn op de Florabuurt. De problemen (veiligheid, vervuiling van de buitenruimte, parkeren, ontsluiting van de wijk, armoede, werkeloosheid, kwetsbaarheid en eenzaamheid) die al jarenlang heel groot zijn, zullen alleen nog maar toenemen.
2. De gezondheid van de bewoners zal t.g.v. de woningbouwplannen zeker niet toenemen. Eerder zal deze er op achteruitgaan. Nog véél meer mensen op een klein stukje grond zullen zelfs leiden tot een toename van (gezondheids)problemen.
3. Het hoofddoel om in de Florabuurt kansen voor iedereen te creëren klinkt heel mooi, maar daar is tot nu toe feitelijk niet serieus over gesproken, laat staan dat er (ook op de langere termijn) het benodigde geld voor beschikbaar is.
In een buurt die al overvol is met mensen en problemen, gaan nog eens ruim 250 (!) woningen gebouwd worden. Nota bene 50 daarvan zijn ter compensatie van sociale woningen die elders in Capelle gesloopt zijn.

Wij hopen dat de politieke partijen die in de gemeenteraad zitten, alsnog kiezen voor een echte samenspraak met de buurt.

Monica Asselé

Monica Asselé

Monica is Secretaris van het Afdelingsbestuur en lid van het Ombudsteam. Het secretariaat is te bereiken op: [email protected] Voor vragen aan het ombudsteam kunt u terecht bij: [email protected], telefoonnummer 06 4373997

Meer over Monica Asselé