4 juni 2018

Mats Bergman – de Zwart en Tineke Winkels zijn de nieuwe burgerraadsleden voor de PvdA

Maandag 4 juni jl. legden Mats Bergman – de Zwart en Tineke Winkels de belofte en de eed af en werden daarmee geïnstalleerd als burgerraadslid 2018-2022 voor de PvdA.

Mats Bergman – de Zwart is geen onbekende in de Capelse politiek. Hij was ook in de periode 2014-2018 al burgerraadslid en was in die periode lid van de commissie die zich bezig hield met stadsontwikkeling en -beheer. Tineke Winkels heeft al een lange staat van dienst voor de PvdA Capelle aan den IJssel. Zij was raadslid in de periodes 1970-1982 en 2002-2006 en fractieondersteuner in de periode 2014-2018.

Burgerraadsleden ondersteunen de gekozen raadsleden bij het uitvoeren van het fractiewerk. De burgerraadsleden nemen deel aan commissievergaderingen (waarin de besluitvorming wordt voorbereid), maar hebben geen spreek- en stemrecht tijdens raadsvergaderingen.

Wendy Tieman, secretaris van het afdelingsbestuur, overhandigde na de installatie bloemen namens het bestuur: “Wij zijn als bestuur heel blij met deze twee ervaren burgerraadsleden. Samen met onze raadsleden, Sjoerd Geissler en Karin Weemhoff, is de PvdA fractie klaar voor de nieuwe periode!”