Door op 27 mei 2013

Op pad met buurtpreventieteam Schenkel – vervolg

Vrijdagavond 24 mei was ik opnieuw te gast bij het Buurtpreventieteam Schenkel.
Een enthousiaste ploeg die iedere week weer bereid is om een deel van de vrije tijd te investeren, om de wijk Schenkel schoon, heel en veilig te houden.

De oproep op aanvulling voor het team, d.m.v. een huis-aan-huis- flyer-actie, heeft gelukkig goed resultaat gehad, zodat er recent een aantal nieuwe enthousiastelingen (uit de Bloemenbuurt) zijn toegetreden tot het team. Het is nu alleen nog wachten op representanten uit de Molenbuurt.
Al bij mijn eerste bezoek een paar maanden geleden – ik schreef er 13 maart j.l. over – was mij opgevallen dat de inzet en motivatie van de mannen en vrouwen groot is en dat de onderlinge sfeer heel erg goed is.
De ploeg wordt goed begeleid en van informatie voorzien door wijkagent Jacques Lems, die alle ontwikkelingen ook op de voet volgt.
Qua uitrusting zag de ploeg er ook heel goed verzorgd uit. Met de nieuwe portofoons en in de nieuwe jassen. Petten volgen nog, waardoor het geheel een zeer professionele indruk maakt.
Naast het Wijkpreventieteam Schenkel, draait er inmiddels ook in ’s Gravenland een wijkpreventieteam en het is te hopen dat ook de andere wijken snel zullen volgen.
Of dat echt gaat lukken is nog wel de grote vraag.

Bij mijn tweede bezoek heb ik namelijk wederom geconstateerd, dat de samenwerking tussen het Buurtpreventieteam en de gemeente op een aantal onderdelen niet goed loopt.
Toezeggingen worden door de gemeente gedaan maar niet, niet volledig of veel te langzaam nagekomen, waardoor de motivatie zakt. Het gaat daarbij om zaken als de aanschaf van lampen, een printer, bel-tegoed, huisvesting e.d.
Maar ook over het terug gebeld worden en het bereikbaar of aanspreekbaar zijn van ambtenaren waar het preventie-team van afhankelijk is.

Helaas heeft de coördinator van het Buurtpreventieteam Schenkel aangegeven niet meer met de gemeente in overleg te gaan, gezien de vele teleurstellingen en de langdurige mis-communicatie.

Hopelijk neemt wijkwethouder Van Winden snel maatregelen en zorgt hij er voor dat de gemaakte afspraken worden nagekomen, waardoor de schade beperkt kan blijven en de coördinator weer bereid is de draad op te pakken.

Het zou toch wel heel erg jammer zijn als zo’n goed initiatief met zulke enthousiaste mensen ophoudt te bestaan, in plaats van dat het zich in rap tempo uitbreidt over de andere wijken van Capelle.

Wordt dus vervolgd.

Martin Ponte, fractievoorzitter PvdA