PvdA Capelle stelt vragen over veiligheid en uitstraling Slotpark

Door Sjoerd Geissler op 31 december 2021

PvdA Capelle stelt vragen over veiligheid en uitstraling Slotpark

Afgelopen zomer heeft de PvdA Capelle signalen ontvangen van omwonenden over de veiligheid en uitstraling van het Slotpark. Dit was aanleiding voor de PvdA om aandacht te vragen bij de afdeling Stadsbeheer. Helaas is hier tot op heden nog niets mee gedaan, daarom richt de PvdA zich nu tot het college van B&W.

De PvdA maakt zich specifiek zorgen over de bruggen in het Slotpark. Fractievoorzitter Sjoerd Geissler: “De bruggen in het Slotpark zijn niet voorzien van een hekwerk om te voorkomen dat bezoekers ongewild in het water terecht komen. Ik wil er niet aan denken dat een kind per ongeluk in het water terecht komt als hij/zij over het bruggetje fietst met zijn driewieler of een rolstoelgebruiker in het water beland door een stuurfoutje.”

De PvdA vraagt zich af waarom er niet is gekozen om de bruggen te voorzien van hekwerk om gevaarlijke situaties te voorkomen. Fractievoorzitter Sjoerd Geissler: “Wij zijn van mening dat iedereen op een veilige manier gebruik moet kunnen maken van het Slotpark. De huidige situatie voldoet hier niet aan.”

De PvdA verwacht van het college van B&W spoedig een passende oplossing.

Lees hier de vragen die onze fractie aan het college heeft gesteld: Schriftelijke vragen Slotpark

Het Kontakt – IJssel en Lekstreek besteedde ook aandacht aan onze vragen: PvdA Capelle stelt vragen over veiligheid Slotpark | Al het nieuws uit Capelle aan den IJssel (ijsselenlekstreek.nl)

Beluister hier het interview dat onze fractievoorzitter met Radio Capelle had over het Slotpark: 08-01-2022: PvdA fractievoorzitter Sjoerd Geissler over veiligheid Slotpark – Radio Capelle

Sjoerd Geissler

Sjoerd Geissler

Sjoerd Geissler is wethouder voor de PvdA in Capelle a/d IJssel. In 2004 is hij lid geworden van de PvdA, omdat deze partij het beste aansluit op zijn visie over bestaanszekerheid en het bieden van gelijke kansen voor iedereen. Tijdens zijn werk ervaart hij dat veel mensen moeite hebben om zich overeind te houden en

Meer over Sjoerd Geissler