PvdA Capelle stelt vragen over testlocatie in de gemeente

Door Karin Weemhoff op 24 november 2021

PvdA Capelle wil dat er een GGD testlocatie in Capelle aan den IJssel komt

Er is geen enkele GGD testlocatie meer in de buurt voor Capellenaren. Voorheen waren er de locaties Koperstraat en Kralingse Zoom in Rotterdam-Oost, maar deze zijn beide gesloten. Ondanks dat er verschillende locaties in de regio Rotterdam-Rijnmond zijn, zijn er dus geen locaties in de directe omgeving van Capelle aan den IJssel. De PvdA maakt zich hier zorgen over. Deze problemen komen bovenop de problemen met testcapaciteit die nu landelijk bij de GGD’s speelt.

Dat er geen GGD testlocaties meer zijn in de regio Rotterdam-Oost/Capelle betekent dat het voor mensen zonder auto erg ingewikkeld is geworden om zich te laten testen. Immers de andere locaties in Rotterdam-Rijnmond zijn niet op fietsafstand vanuit Capelle. Bovendien kan dit ook leiden tot hoge kosten; wat niet voor iedereen financieel mogelijk is. Raadslid Karin Weemhoff: “Wij vrezen dat er hierdoor minder getest wordt of dat mensen tegen het advies in toch met het openbaar vervoer naar de testlocatie gaan reizen.”

De PvdA Capelle heeft daarom vragen aan het college van B&W gesteld hierover. De PvdA wil weten waarom de teststraten in Rotterdam-Oost gesloten zijn en of het college zich hard wil maken voor een teststraat in Capelle aan den IJssel. Karin Weemhoff: “Het is van het grootste belang dat iedereen met klachten zich makkelijk kan laten testen. Dat betekent dat er een teststraat in de buurt moet zijn.”

Het Kontakt – IJssel en Lekstreek heeft hierover gepubliceerd: PvdA Capelle stelt vragen over testlocatie | Al het nieuws uit Capelle aan den IJssel (ijsselenlekstreek.nl)

De vragen van onze fractie voor het college staan in deze bijlage: Schriftelijke vragen testlocatie GGD 3

Karin Weemhoff

Karin Weemhoff

Wie ben je? Wat is je achtergrond? Na opgegroeid te zijn in Nieuwerkerk aan den IJssel met daarna diverse omzwervingen woon ik sinds 1989 in de wijk Schollevaar. Ik werk als HR business partner in de ouderenzorg in Gouda. Naast mijn politieke hobby, die veel tijd vraagt, hou ik van theater, het filmhuis, doe aan

Meer over Karin Weemhoff