Door Wendy Tieman op 29 juni 2023

PvdA, D66 en GroenLinks willen dat de gemeente het Schone Lucht Akkoord ondertekent

In de commissievergaderingen van 19 en 21 juni jl. vroeg de PvdA Capelle aandacht voor het ondertekenen van het Schone Lucht Akkoord. D66 en GroenLinks ondersteunden deze oproep aan de wethouders. Het Schone Lucht Akkoord is een akkoord tussen het Rijk, de provincies en een groot aantal gemeenten en heeft tot doel om de luchtkwaliteit blijvend te verbeteren.

Capelle aan den IJssel is een van de weinige gemeenten in de regio die het akkoord nog niet ondertekend heeft. De PvdA, D66 en GroenLinks vinden dat dat moet veranderen omdat de luchtkwaliteit van groot belang is voor de gezondheid van de Capellenaren. Eerder had ook het CDA in Capelle hier al aandacht voor gevraagd.

Zowel de wethouder Volksgezondheid als de wethouder Milieu reageerden positief op deze oproep en gaan uitzoeken onder welke voorwaarden het akkoord getekend kan worden.

Wendy Tieman

Wendy Tieman

Wie ben je? Wat is je achtergrond? Ik ben pedagoog en heb ruim twintig jaar in de wetenschap gewerkt. Ik woonde van 1979 tot 1985 op de Oude Plaats (Middelwatering) en woon sinds 2002 met mijn partner en kinderen in de Oostgaarde. Waarom ben je de lokale politiek ingegaan? De lokale politiek was voor mij

Meer over Wendy Tieman