Voorlichting over verantwoord hout stoken van start

Door Wendy Tieman op 20 september 2020

Voorlichting over verantwoord hout stoken van start

Houtrook uit houtkachels veroorzaakt regelmatig overlast. Bij het stoken van hout komt veel fijnstof en andere schadelijke uitstoot vrij, die de luchtkwaliteit negatief beïnvloeden. Vooral mensen met luchtwegklachten ondervinden hiervan veel hinder. Bij mistig of windstil weer is de overlast het grootst.

De PvdA Capelle diende daarom tijdens de raadsvergadering van 15 april 2019 een motie in om het college op te roepen om inwoners beter voor te lichten over hoe er verantwoord gestookt kan worden. De wethouder zegde toe dat hij samen met de adviesraad sociaal domein zou gaan kijken hoe voorlichting het beste vorm kan krijgen. Inmiddels is dit gebeurd en gaat de voorlichting van start. Vanaf oktober is de informatie beschikbaar via de gemeentelijke website, de social media kanalen en het Energieloket.

Kijk ook op https://www.duurzaamcapelle.nl/stoken-mag-maar-wel-voorzichtig/

Wendy Tieman

Wendy Tieman

Wie ben je? Wat is je achtergrond? Ik ben pedagoog en heb ruim twintig jaar in de wetenschap gewerkt. Ik woonde van 1979 tot 1985 op de Oude Plaats (Middelwatering) en woon sinds 2002 met mijn partner en kinderen in de Oostgaarde. Waarom ben je de lokale politiek ingegaan? De lokale politiek was voor mij

Meer over Wendy Tieman