PvdA Capelle eens met Leefbaar Capelle over maximumsnelheid van 30 km/u

Door Wendy Tieman op 9 februari 2023

Stelling van Leefbaar Capelle:

In de Capelse bebouwde kom geldt een maximale verkeerssnelheid van 30 km per uur.

Uitleg Leefbaar Capelle:

Alleen op doorgaande wegen, zoals de Van Rijckevorselweg en Capelseweg en wegen welke door de inwoners zelf aangewezen worden, kan 50 km per uur als maximale snelheid gelden. Capelle kent een goede, misschien te goede, verkeersinfrastructuur en daardoor kan en wordt op te veel plaatsen door met name autoverkeer te hard gereden. Dit creëert onveiligheid voor de Capellenaar. Dit is ongewenst en naar onze mening te verbeteren door de toegestane maximale snelheid te verlagen en daar waar nodig de wegstructuur aan te passen.

Reactie PvdA (Voor):

Verkeersveiligheid is ook voor de PvdA een belangrijk thema. Daarnaast willen we ook meer inzetten op duurzame vervoersmiddelen. Fietser en wandelaar zijn belangrijker dan auto en brommer. We kiezen daarom binnen de wijken standaard voor 30 km per uur in plaats van voor 50 km per uur.
De huidige infrastructuur is te autovriendelijk, waardoor er te hard gereden wordt. Voor een maximale snelheid van 30 km per uur is het daarom belangrijk om de weginrichting aan te passen. We willen de automobilist daarmee stimuleren om de snelheid te verlagen, aangezien er weinig capaciteit is voor handhaving.

De stelling (met de reacties van de andere partijen) is ook gepubliceerd op de website van de gemeente Capelle aan den IJssel.

Wendy Tieman

Wendy Tieman

Wie ben je? Wat is je achtergrond? Ik ben pedagoog en heb ruim twintig jaar in de wetenschap gewerkt. Ik woonde van 1979 tot 1985 op de Oude Plaats (Middelwatering) en woon sinds 2002 met mijn partner en kinderen in de Oostgaarde. Waarom ben je de lokale politiek ingegaan? De lokale politiek was voor mij

Meer over Wendy Tieman