PvdA Capelle organiseert een thema-avond over Waterschappen

10 februari 2023

PvdA Capelle organiseert een thema-avond over Waterschappen

 

Dinsdagavond 21 februari om 20 uur, organiseert de PvdA Capelle een thema-avond over Waterschappen, in de Vijverhof, Reigerlaan 251 Capelle aan den IJssel; zaal open vanaf 19.45 uur.

Op de thema-avond komt aan de orde wat het Waterschap / Hoogheemraadschap allemaal doet en hoe het waterbeheer in elkaar steekt. Daarbij staan we ook stil bij de lokale, regionale, Europese en wereldwijde context. Ook gaan we onder andere in gesprek met twee PvdA-kandidaten op de lijst voor het Hoogheemraadschap die beiden in Capelle wonen.

Waterschappen zijn verantwoordelijk voor onder andere waterlopen, dijken en waterzuivering. Belangrijke thema’s vanwege de klimaatverandering, want Capelle ligt achter de dijk van de Hollandsche IJssel en de Maas. Daarnaast heeft de milieuvervuiling ook invloed op de kwaliteit van ons water.

Over ruim een maand, 15 maart 2023 zijn er twee verkiezingen: die voor de Provinciale Staten en die voor de Waterschappen. Het Waterschap waarvoor Capellenaren mogen stemmen is het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard.

De thema-avond geeft dus kiezers de gelegenheid om meer te weten te komen over de Waterschappen. Na afloop is er een borrel. Aanmelden is niet nodig.