Door Wendy Tieman op 11 juli 2014

Reigerlaan gevaarlijk voor schooljeugd

De Partij van de Arbeid heeft afgelopen maandag (7 juli) in raadsvergadering haar zorgen uitgesproken over gevaarlijke verkeerssituaties op de Reigerlaan. Ter hoogte van de Jumbo en de Vijverhof zijn de fietsstroken (met doorgetrokken streep) regelmatig geblokkeerd door vrachtwagens of werkvoertuigen.

Er zijn twee redenen  waardoor er auto’s op de fietsstroken staan. Ten eerste is er bouwverkeer naast de Vijverhof bezig met werkzaamheden, waardoor er werkvoertuigen op de fietsstroken worden geparkeerd. Ten tweede zijn er parkeerproblemen naast de Jumbo en is er vaak onvoldoende laad- en losruimte voor bevoorradende vrachtwagens. Hierdoor komt het voor dat de vrachtwagenchauffeurs op de fietsstrook hun vrachtwagen parkeren.

Micle Jaliens: “Hierdoor moeten fietsers, onder wie schoolgaande jeugd, over de autorijstrook. Zeker in de bocht naast de Vijverhof levert dat gevaarlijke situaties op.”
De PvdA heeft er bij de wethouder op aangedrongen om deze kwetsbare fietsers te beschermen

Wendy Tieman

Wendy Tieman

Wie ben je? Wat is je achtergrond? Ik ben pedagoog en heb ruim twintig jaar in de wetenschap gewerkt. Ik woonde van 1979 tot 1985 op de Oude Plaats (Middelwatering) en woon sinds 2002 met mijn partner en kinderen in de Oostgaarde. Waarom ben je de lokale politiek ingegaan? De lokale politiek was voor mij

Meer over Wendy Tieman