Zomerborrel: Brons, Zilver en Goud

Door Wendy Tieman op 2 augustus 2021

Zoals elk jaar organiseerden we ook dit jaar – gelukkig! – een zomerborrel voor alle partijgenoten. Op vrijdag 23 juli was het zover en borrelden we in de Kas bij Leefgoed de Olifant. Na een jaar waarin we het allemaal zwaar hadden, zowel door coronabesmettingen (in onze omgeving) als door de beperkende maatregelen, was het een voorrecht om elkaar weer fysiek te kunnen ontmoeten.

Door dat gekke jaar hadden we ook nog veel in te halen, waar we graag bij stil hebben gestaan. We mochten veel jubilarissen in het zonnetje zetten. Traditiegetrouw worden de onderscheidingen op 1 mei uitgereikt, maar dit jaar was dat helaas niet mogelijk. Dat deden we nu dus graag alsnog!

Bij de PvdA zijn er verschillende spelden die uitgereikt worden als leden zeer lange tijd lid zijn. Eén lid kreeg een bronzen speld, omdat ze al 25 jaar lid is en 4 leden kregen een gouden speld omdat ze al 50 jaar lid zijn. Wat zijn wij trots op zulke trouwe leden.

De bronzen speld voor 25 jaar en de gouden speld voor 50 jaar, maar hoe zit het dan met een zilveren speld? Is die er niet? Jawel hoor, maar de zilveren speld is een bijzondere, die ontvang je niet zomaar. De zilveren speld is de speld van verdienste, die in bijzondere gevallen wordt uitgereikt aan partijgenoten die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de partij.
Dit jaar mochten wij ook de zilveren speld uitreiken en wel aan Tineke Winkels. Op 22 maart jl. heeft Tineke Winkels afscheid genomen als burgerraadslid. Zij heeft zich 60 jaar lang op veel verschillende manieren actief ingezet voor de PvdA. Tineke heeft een zeer lange staat van dienst, waaronder raadslid van 1970 tot 1982 en van 2002 tot 2006. Ze heeft zich ook op allerlei andere manieren ingezet voor de partij en voor de Capelse samenleving. Ondanks dat Tineke nu gestopt is als burgerraadslid, zet ze zich nog steeds actief in voor de Capelse samenleving, o.a. als energiecoach van het Energie Collectief Capelle.

Wendy Tieman

Wendy Tieman

Wie ben je? Wat is je achtergrond? Ik ben pedagoog en heb ruim twintig jaar in de wetenschap gewerkt. Ik woonde van 1979 tot 1985 op de Oude Plaats (Middelwatering) en woon sinds 2002 met mijn partner en kinderen in de Oostgaarde. Waarom ben je de lokale politiek ingegaan? De lokale politiek was voor mij

Meer over Wendy Tieman