PvdA Capelle presenteert het verkiezingsprogramma: Samenleven in een leefbare stad

Door Wendy Tieman op 16 januari 2022

De PvdA Capelle heeft het verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Het lokale programma draagt de titel Samenleven in een leefbare stad. In een Mindmap zijn de belangrijkste speerpunten uit het verkiezingsprogramma schematisch samengevat, zodat de Capellenaar in één oogopslag kan zien waar de PvdA Capelle voor staat.

Samenleven duidt erop dat voor de PvdA Capelle mensen centraal staan. Mensen kansen geven om zich te ontwikkelen en te ontplooien. Mensen tegemoet treden vanuit vertrouwen. Met ambtenaren die een binding hebben met Capelle.  Om te zorgen voor een leefbare stad wil de PvdA o.a. betaalbare woningen (sociale huurwoningen en goedkope koopwoningen), groenere wijken, toegankelijke voorzieningen voor sport en cultuur, goede OV- en fietsverbindingen, fatsoenlijk onderhoud van de openbare ruimte en effecten van klimaatverandering tegengaan.

De PvdA Capelle wil een stad die anders is: vriendelijker, socialer, klimaatvriendelijker, groener en eerlijker. Daar zetten de (kandidaat)raadsleden zich ook de komende periode weer keihard voor in. Omdat zij geloven dat het belangrijk is om het samen te doen. Om je om elkaar te bekommeren. In dit verkiezingsprogramma, te vinden op de website van de lokale partij, presenteren zij hun ideeën om Capelle aan den IJssel een fijnere stad te maken.

Het verkiezingsprogramma is te lezen via deze link: Verkiezingsprogramma 2022-2026

Liever de PDF lezen? Verkiezingsprogramma GR 2022 – 2026 PvdA Capelle

 

Mindmap

Wendy Tieman

Wendy Tieman

Wie ben je? Wat is je achtergrond? Ik ben pedagoog en heb ruim twintig jaar in de wetenschap gewerkt. Ik woonde van 1979 tot 1985 op de Oude Plaats (Middelwatering) en woon sinds 2002 met mijn partner en kinderen in de Oostgaarde. Waarom ben je de lokale politiek ingegaan? De lokale politiek was voor mij

Meer over Wendy Tieman